Σεμινάριο επιμόρφωσης στη χρήση Illustrator
Illustrator for Fashion
Illustrator in pattern design

calendar new
6 ημέρες - 30 ώρες
Project-based εκπαίδευση στα wearbles.

Μάθε να φτιάχνεις γρήγορα
& εύκολα τα δικά σου έξυπνα
πολυλειτουργικά ρούχα.
  award new
Διδάσκουν:

έμπειροι εκπαιδευτές
του ΑΤΕΙ Πειραιά,
επαγγελματίες στο
χώρο της ένδυσης &
ερευνητές στα wearables.
  students new
Κατάλληλο για:

επαγγελματίες, ερασιτέχνες, χομπίστες και φοιτητές - σπουδαστές σχολών.

Δεν απαιτούνται προϋπάρχουσες γνώσεις.

Συνοπτική περιγραφή / Σκοπός

Το σεμινάριο σκοπό

Πρόγραμμα

Το σεμινάριο

Το πρόγραμμα με τις διδακτικές ενότητες και το περιεχόμενο του σεμιναρίου είναι το παρακάτω:

Α/Α Διδακτική Ενότητα Περιεχόμενο Διδακτέας Ύλης
1 ΜΕΤΡΑ ΣΩΜΑΤΟΣ 

-

2 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΑΤΡΟΝ ΦΟΥΣΤΑΣ -
3 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΟΡΣΑΖ 

-

4  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΤΡΟΝ ΜΑΝΙΚΙΟΥ -
5 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΤΡΟΝ ΓΙΑΚΑ 

-

6 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΤΡΟΝ ΒΑΣΙΚΟΥ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ
- Βασικό

Εκπαιδευτές

Οι εκπαιδευτές είναι διδάσκοντες του τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά και έχουν μεγάλη εμπερία στο αντικείμενο, λόγω της διδακτικής και ερευνητικής δραστηριότητας του Ιδρύματος στο πεδίο των πολυλειτουργικών ενδυμάτων και της τεχνολογίας των wearables.
Μάθε περισσότερα για τους εκπαιδευτές.

Τοποθεσία

Το σεμινάριο υλοποιείται στα εργαστήρια Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά (Θηβών 250, Αιγάλεω). Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, τόσο στις ώρες του σεμιναρίου, όσο και στον ελεύθερό τους χρόνο (κατόπιν συννενόησης), για να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν τις δικές τους πολυλειτουργικές κατασκευές.

Διάρκεια

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 30 ώρες και υλοποιείται σε 6 εβδομάδες (1 ημέρα / εβδομάδα). LInk: Το ωρολόγιο πρόγραμμα

Κόστος

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 300 € και δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου.

Το σεμινάριο παρέχει στους εκπαιδευόμενους τους χώρους, τον εξοπλισμό και τα βασικά αναλώσιμα και μικροεξαρτήματα για την εκπαίδευση και υλοποίηση της δικής wearable  κατασκευής. Στην περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος θέλει να πάρει μαζί του το δημιούργημά του, θα πρέπει να προμηθευτεί ο ίδιος τα υλικά και να επιβαρυνθεί με το κόστος τους.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το σεμινάριο είναι εισαγωγικό στο πεδίο των wearables και μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος έχει ενδιαφέρον για τον γρήγορα ανερχόμενο χώρο των wearables.

Οι εκπαιδευόμενοι δεν χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες, παρά μόνο στοιχειώδεις δεξιότητες σχετικά με τη σχεδίαση και κατασκευή ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης, καθώς και τη χρήση προσωπικού υπολογιστή και διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτές παρέχουν την αναγκαία τεχνική βοήθεια, υποστήριξη και καθοδήγηση, για τη σχεδίαση και υλοποίηση της δικής τους απλής πολυλειτουργικής κατασκευής.

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να μελετούν, σχεδίαζουν και αναπτύσουν ένα πολυλειτουργικό ένδυμα (wearble). Η λειτουργικότητα του wearble βασίζεται στο μικροελεγκτή Arduino Lilipad.

Το Arduino είναι μια απλή μητρική πλακέτα, με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους. Μπορεί να προγραμματιστεί με τη γλώσσα Wiring (βασίζεται στη γλώσσα προγραμματισμού C++). Το Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη διαδραστικών κατασκευών (αυτοματισμοί, συσκευές, διαδραστικές συσκευές και αντικείμενα) και αποτελεί μία πλατφόρμα ανεξάντλητου πειραματισμού και κατασκευών στο πνεύμα του D.I.Y. (Do It Yourself). Το λογισμικό προγραμματισμού του Arduino αλλά και πλήθος από έτοιμες εφαρμογές - προγράμματα & βιβλιοθήκες του είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Το Arduino Lilypad είναι μία από τις εκδόσεις του Arduino, ειδικά  σχεδιασμένη για εφαρμογή σε ¨ευφυή¨ και διαδραστικά ενδύματα και αντικείμενα που φοριούνται (wearables). Προσφέρει δυνατότητες για μία μεγάλη γκάμα κατασκευών έξυπνων ενδυμάτων και αξεσουάρ, ενσωματώνοντας στο ένδυμα συσκευές εισόδου (μπουτόν, αισθητήρες, επαφές, διακόπτες) και εξόδου (LED, panel LCD, βομβητές κλπ).

Λόγω της μεγάλης και ανοικτής Διαδικτυακής κοινότητας που το υποστηρίζει, δίνει τη δυνατότητα εκτενούς πειραματισμού, αλλά και σταδιακής προόδου και εμβάθυνσης στο πεδίο των wearables: από απλά ενδύματα με εντυπωσιακούς φωτισμούς, έως πολύπλοκες υλοποιήσεις με “ενεργιτικές” λειτουργίες και διαδραστικά χαρακτηρισιτικά. Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα του δημιουργού!!!

Με μια γρήγορη ματιά

diarkeia

Διάρκεια: 30ώρες (5ώρες / ημέρα, 1ημέρα / εβδομάδα, 6 εβδομάδες)

oraria

Ωράριο: Σάββατο πρωϊνές ώρες ( 10:00 - 15:00)

kostos

Κόστος: 300€

diploma icon

Πιστοποίηση: Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής σεμιναρίου του ΑΤΕΙ Πειραιά

Δήλωσε συμμετοχή

Το σεμινάριο είναι ολιγομελές.  Τι περιμένεις;;;
Δήλωσε συμμετοχή τώρα για να διασφαλίσεις τη θέση σου.

Όνομα
Email
Επέλεξε Σεμινάριο
Τηλέφωνο
Το μήνυμα σου (προαιρετικό)
Premium Joomla Templates